Chess Festival Groningen 2018

Van 22 t/m 30 dec. 2018 is het Schaakfestival in Groningen gehouden. Rob en Gert-Jan speelden beide mee. Website: Chess Festival in Groningen.

Rob speelde remise in de eerste ronde en won knap in de tweede ronde! 

Gert-Jan speelde de eerste partij tegen een student uit Drachten. Was spannend. Zie analyse. Zwarts 21e zet is heel goed, al lag deze voor de hand, maar toch. Wellicht beslissend voor de winst.

Zijn tweede partij ging verloren door een echte blunder. Commentaar overbodig. Had ook nog nooit deze opening gespeeld. Was op zich geen nadeel, had alleen op 7e zet c3 moeten spelen (zie analyse) en pas dan d4. Was beter geweest.

De derde speelronde was voor Rob geen feest. Hij verloor helaas onverdiend na een zeer kansrijk loperoffer. Daarna deed hij het minder goed en zijn tegenstander maakte daar uitstekend gebruik van.

Gert-Jan had een bekende als tegenstander. Jan Schut, erelid van sc Lewenborg. Inmiddels de 70 gepasseerd, maar kan nog aardig schaken en heeft een rating van 1676. De partij moet nog geanalyseerd worden, maar Jan deed wat mindere zetten bij de overgang naar het eindspel. Zijn 23e zet was niet goed. Gert-Jan wist daar wel raad mee en maakte het goed af. 

Een potremise in de derde ronde en, hoe leuk, in de laatste ronde tegen Pieter van Foreest.  Jorden, Lucas en Machteld zijn op dit moment de toppers, maar Pieter kan er ook wel wat van. Gert-Jan had een prima opening maar in het middenspel ging het mis en Pieter maakte dat op een voortreffelijke wijze af. Daar gaan we ook nog zeker van horen. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Rob had na zijn verlies in de vierde ronde, een makkelijke tegenstander in de laatste ronde. Kwam na een paar zetten al op voorsprong en had het punt snel binnen.

Al met al een mooi toernooi. Op de site van het Schaakfestival zijn de eindstanden zien en natuurlijk ook de verslagen en de foto’s.

Klik op de balk boven het schaakbord en selecteer de partij die je wilt naspelen.