Match Capablanca – sc Leek

Op dinsdag 28 mei 2019 is de match gespeeld tegen sc Leek. Het team van sc Leek bestond uit het team van Leek 2 en een speler van Leek 1. Het team van Capablanca kwam uit in de volgende opstelling: Conrad Mostertman, Gert-Jan Ris, Svetlana Lelush, Ruud van de Bilt en Klaas Hofman. Leek was een maatje te groot voor het team van Capablanca. Ze wonnen met 3,5 tegen 1,5.
Hieronder een kort verslag van Rob.

Bord 1: 0,5- 0,5 Conrad speelde met zwart tegen Riens Faber. Conrad kreeg wat mogelijkheden om een koningsaanval te beginnen op de witte koningstelling. Helaas moet hij daar even mee wachten. Wit had de e-lijn goed onder controle. In het eindspel van 4 pionnen elk en Conrad een loper en Riens een paard kreeg Conrad langzaam wat voordeel dat hij misschien had moeten uitbuiten. Conrad maakt nog een analyse.

Bord 2: 0-1 Gert-Jan speelde met wit tegen Frans Huisman en stond erg goed. Alleen stond hij ineens mat. Ik heb er niets van gezien en hoop dat de analyse van Gert-Jan duidelijk maakt wat er nu precies gebeurde.

Bord 3: 1-0 Svetlana staat met zwart tegen Ed Maliepaard na ruim een uur een stuk achter door een (m.i. foutief) offer op f2. Ook de opening ging niet zo lekker. Eigenlijk ging ze roemloos ten onder.

Bord 4: 0-1 Ruud speelde met wit sterk tegen Jan Arie Stokhorst en had redelijke kansen op een goed resultaat. Maar in het middenspel ging er iets fout na een penning van de witte dame. Ook deze partij was ineens over en uit.

Bord 5: 0-1 Klaas met zwart tegen Tije Smedinga. Na een half uurtje staat Klaas al een stuk voor en niet veel later kon het eerste punt bijgeschreven worden. Helaas voor ons kwam er slechts een halfje bij, maar het was wel erg gezellig.

Website

Capablanca heeft weer een eigen website! Het heeft even geduurd, maar we hebben vanaf 11 december 2018 weer een eigen site waarop alles over de club te vinden is.
En de site begint al een beetje vorm en inhoud te krijgen. Probeer het maar uit en laat mij middels het Contactformulier weten wat je er van vindt. Ideeën, aanvullingen, etc. zijn allemaal welkom.

Alvast bedankt.

Gert-Jan Ris (webmaster)